Генпрокурор ФРН: Держпереворот мав на меті привести до влади члена колишньої королівської родини

Генпрокурор ФРН: Держпереворот мав на меті привести до влади члена колишньої королівської родини

Укрінформ
Державний переворот, який, очевидно, готували члени терористичного угруповання в Німеччині, мав на меті привести до влади члена колишньої німецької королівської родини та його поплічників.

Про плани, які сталі відомі слідчім, розповів генеральний прокурор ФРН Петер Франк на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За наявними даними, «угруповання було сформовано наприкінці листопада 2021 року під керівництвом підозрюваного, принца Генріха XIII», сказав Франк.

За його словами, угруповання створило певну «раду», яка мала виконувати в майбутньому роль «уряду». Тож окремі персони планували стати «міністрами». Зокрема, на роль міністра юстиції планувалася ексдепутатка Бундестагу від праворадикальної партії «Альтернатива для Німеччини». Крім того, деякі військові, які входили до угрупування, мали побудувати «нову німецьку армію», до цієї складової входили деякі службовці Бундесверу.

Читайте також: Влада Малі заявила про спробу держперевороту

Угруповання поставило собі за мету зруйнувати нинішній державний демократичний устрій у ФРН за допомогою насильницьких методів і зброї та сформувати нову структуру держави. Зокрема, окремі члени терористичного угруповання розглядали можливість збройного захоплення Бундестагу, зауважив генпрокурор.

Учасники угруповання керувалися різноманітними теоріями змов, ідеологією угруповання «Громадяни Рейху», додав Франк.

Він поінформував, що протягом дня було обшукано близько 150 об’єктів в 11 федеральних землях, було зібрано чимало доказів. Арештовані, йдеться про 25 осіб, сьогодні і завтра будуть допитані. В тому числі принц Генріх XIII.

Читайте також: На Прикарпатті пішли під суд двоє підозрюваних у підготовці держперевороту

Як повідомлялося, серед заарештованих є громадянка росії. У масштабному рейді, який проходив зранку 7 грудня, було задіяно близько 3 тис. правоохоронців.

Принц Генріх XIII Ройс народився 4 грудня 1951 року в Бюдінгені. Німецький підприємець у сфері нерухомості. Живе у Франкфурті-на-Майні.

Фото: Петер Франк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-