На Прикарпатті пішли під суд двоє підозрюваних у підготовці держперевороту

На Прикарпатті пішли під суд двоє підозрюваних у підготовці держперевороту

Укрінформ
Прокуратура спрямувала до суду обвинувальний акт стосовно двох осіб, які у координації з представниками рф і членами ГО «Український вибір» готували повалення конституційного ладу та захоплення влади в Україні.

Про це інформує Офіс генпрокурора, передає Укрінформ.

Слідством установлено, що обвинувачені у змові з громадянином рф створили та очолили громадські організації для розповсюдження публічних закликів і матеріалів щодо популяризації ідей федералізації України та поширення проросійської пропаганди.

За планом учасники підпорядкованих їм громадських організацій мали зібратися у Києві та оголосити про відсторонення Президента, розпуск Верховної Ради й уряду під час проведення так званих «національних зборів».

Читайте також: Данілов: Нейтралізація таких людей, як Медведчук, була підготовкою до війни з рф

З метою силового повалення влади обвинувачені підбирали та залучали в різних областях України осіб з-поміж колишніх військовослужбовців та працівників правоохоронних органів, які мали захоплювати адмінбудівлі, мости, вузли комунікацій, чинити насильство проти представників влади та інші дії, що здатні привести до блокування органів держвлади в окремих регіонах України.

«Змовники шукали на території західних областей України близько 500 осіб з досвідом ведення бойових дій для захоплення органів державної влади», - уточнили в ОГП.

Читайте також: Харків’янину заочно оголосили підозру у держзраді за організацію агентурної мережі рф

Під час обшуків, які пройшли після затримання фігурантів, правоохоронці вилучили кошториси, списки учасників незаконних владних та силових структур, «маніфести» до громадськості і силовиків, переліки необхідної зброї, майна та техніки.

Судитимуть обох чоловіків за вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади (ч. 1 ст. 109 КК). Санкція передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-