Харків’янину заочно оголосили підозру у держзраді за організацію агентурної мережі рф

Харків’янину заочно оголосили підозру у держзраді за організацію агентурної мережі рф

Відео
Укрінформ
Служба безпеки України оголосила про підозру чоловіку, який створив ворожу агентурну мережу у Харківській області.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

«Контррозвідка Служби безпеки України викрила організатора агентурної мережі рф на Харківщині. Його інформатори збирали дані про соціально-політичну обстановку в регіоні, а також про розташування і переміщення військової техніки та особового складу ЗСУ», - ідеться у повідомленні.

Зрадником виявився 49-річний корінний харків'янин, який з 2014 року проживає у тимчасово окупованому росіянами Донецьку.

До складу агентурної мережі він залучав жителів Харкова переважно пенсійного віку, учасників проросійських акцій так званого «антимайдану» у 2014 році, які прагнуть возз'єднання колишніх радянських республік та відновлення СРСР.

Сам організатор мережі був завербований і діяв за завданням представників головного управління генштабу збройних сил російської федерації.

Читайте також: В Україні викрили злочинну групу - привласнили $580 тисяч на постачанні бронежилетів

Слідчі СБУ оголосили зраднику заочну підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці повідомили про підозру коригувальнику, який здавав місця дислокації Збройних сил України у Харківській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-