У Харкові викрили коригувальника ворожих обстрілів

У Харкові викрили коригувальника ворожих обстрілів

Укрінформ
У Харкові повідомили про підозру коригувальнику, який здавав місця дислокації Збройних сил України у Харківській області.

Як передає Укрінформ, про це Харківська обласна прокуратура повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 41-річному жителю селища Слатине за фактом поширення інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ (ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, житель села Слатине, коли воно було захоплене російськими військовими, за власною ініціативою через Телеграм-бот зв’язався з представниками країни-агресора. Чоловік з березня по серпень цього року робив скріншоти карт місцевості, на яких відмічав точки розташування військових та військової техніки ЗСУ на території Харкова та Харківської області, та направляв представникам російської федерації.

Прокурори встановили, що 21 червня коригувальник надіслав ворожим представникам місця дислокації ЗСУ у селі Безруки, після яких російська армія завдала по них удари.

Чоловіка викрили, коли він переїхав до Харкова, тікаючи подалі від лінії фронту.

Читайте також: Зрадниці та «коригувальнику» з Миколаєва обрали суворіші запобіжні заходи

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня у Харкові під час комендантської години патрульні поліцейські затримали ймовірного коригувальника ворожого вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-