Міноборони Польщі наступного року очікує на поставку додаткових танків Abrams

Міноборони Польщі наступного року очікує на поставку додаткових танків Abrams

Укрінформ
Держдепартамент США погодився на продаж Штатами Польщі додаткових 116 танків Abrams разом з боєприпасами. Перша партія цих танків може опинитися в Польщі вже в 2023 році.

Про це написав у Твіттері міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, передає Укрінформ.

“За нами ще один крок на шляху збільшення бронетанкового потенціалу ЗС Польщі. Держдепартамент США погодився на продаж Польщі додаткових 116 танків Abrams з боєприпасами”, - написав Блащак.

Читайте також: Польща отримала першу партію танків і гаубиць з Південної Кореї

Він додав, що зараз розпочинаються переговори з американською стороною щодо ціни. За його словами, перша партія американських танків може потрапити до Польщі вже в 2023 році.

Як інформувало агентство, в липні цього року Польщі отримала перших 28 танків Abrams відповідно до контракту, що передбачає закупівлю 250 нових одиниць бронетехніки цього типу. Згодом з’явилася інформація, що Польща хоче купити у США ще 116 танків Abrams старшого покоління, які вже були в експлуатації.

Читайте також: У Польщі розчаровані рішенням Німеччини не передавати комплекси Patriot Україні

Як відомо, в понеділок Польща отримала першу партію південнокорейського озброєння – 10 танків K2 і 24 самохідних артилерійських установок K9.

Цьогоріч Польща підписала з Південною Кореєю угоди на купівлю близько тисячі танків K2, понад 600 самохідних артилерійських установок K9 і близько 300 САУ K239, а також 48 винищувачів FA-50.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-