Канадська компанія підтвердила наявність своїх деталей в іранських дронах-камікадзе

Канадська компанія підтвердила наявність своїх деталей в іранських дронах-камікадзе

Укрінформ
Канадська компанія “Tallysman Wireless” підтвердила, що іранські дрони-камікадзе Shahed 136, які росія застосовує для ударів по Україні, містять деталі їх виробництва.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це президент компанії Жиль Пантер розповів виданню "The Globe and Mail".

За його словами, компанія “болісно дізналася”, що деякі виготовлені нею компоненти “використовуються не за призначенням у складних військових системах наведення” під час російської війни в Україні. “Чомусь вважається, що ми якось співучасні у їх використанні, але це не так. Tallysman на 100% відданий підтримці України перед лицем російської агресії”, - сказав Жиль.

Він наголосив, що компанія не продає свою продукцію росії чи Ірану? і мережі збуту заборонено проводити операції із фізичними чи юридичними особами, проти яких діють санкції. “Tallysman” також не постачає свою продукцію компаніям, які можуть перепродати її росії чи Ірану.

“Пантер наголосив, що його компанія співпрацює із Прикордонною службою Канади та іншими державними відомствами. На його переконання, деталі до антен, про які йде мова, найвірогідніше були перенаправлені до Ірану дистриб’юторами, які використовували фейкові компанії для приховування своїх намірів”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Виробник «Байрактарів» може допомогти Україні в боротьбі з іранськими дронами

Президент “Tallysman” також зауважив, що його компанія тепер “супер обачна стосовно того, яку продукцію ми продаємо й кому”, намагаючись максимально перевіряти кінцевий намір використання.

Як повідомлялося, дослідники із неурядової організації “State Watch” виявили в іранських дронах, які росія використовує проти України, 30 деталей, виготовлених німецькими, американськими, японськими та іншими західними компаніями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-