У ЄС утрималися від коментарів щодо вибухів на російських військових аеродромах

У ЄС утрималися від коментарів щодо вибухів на російських військових аеродромах

Укрінформ
ЄС не коментує ситуацію на полі бою в Україні та не має засобів для перевірки повідомлень про інциденти, що трапилися 5 грудня вранці на військових летовищах в росії, але визнає право України на самооборону та надає їй підтримку в реалізації такого права.

Про це у Брюсселі на брифінгу заявив речник ЄС Пітер Стано, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми, як Європейський Союз, завжди утримуємося від коментарів щодо розвитку ситуації на полі бою з очевидних причин, тому що для цього треба або бути присутнім на місті, або мати методи та інструменти для перевірки інформації, і це не той випадок. Але що ми говоримо (і діємо відповідно) — це те, що Україна веде правомірну оборонну війну», — сказав Стано.

Він зазначив, що на Україну була здійснена жорстока та злочинна атака, тож Україна має всі права, які закріплені також у міжнародному законодавстві, щоб захистити себе від цієї агресії, а також своїх людей та свою територію.

«Саме тому ЄС та його країни-члени підтримують Україну різними шляхами, з використанням фінансових, економічних та військових заходів», — додав речник ЄС.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 91 690 російських військових

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні вранці на аеродромі в Енгельсі внаслідок вибуху пошкоджено два ворожих стратегічних бомбардувальники ТУ-95. Крім того, на аеродромі під Рязанню вибухнув бензовоз, наслідок чого, за попередніми даними, загинули троє осіб, ще шестеро отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-