Міноборони Литви: рф замінила відряджених на війну калінінградських військових мобілізованими

Міноборони Литви: рф замінила відряджених на війну калінінградських військових мобілізованими

Укрінформ
Військова загроза для Литви, яку спровокувала мілітаризована Калінінградська область росії, зберігається: на заміну військовослужбовцям, відрядженим на війну в Україну, туди прибули мобілізовані, і там залишається ядерна зброя.

На цьому наголосив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас, передає Укрінформ із посиланням на Delfi.

«Ми бачимо, що Калінінградська область наче такий непотоплюваний авіаносець росії в цьому регіоні – він залишається. Він має свої можливості, має тактичне ядерне озброєння, саме тут, поряд із Литвою. Іноді їм загрожують і Литві», - наголосив Анушаускас.

При цьому він констатував, що "рівень загрози змінюється, але вона нікуди не зникла". «Ми бачили, що свого часу контингент у Калінінградській області зменшився, оскільки вивели частину військових частин, або, як там говорилося, батальйонних тактичних груп, створили ці групи та відрядили до України. Вони не повернулися. Але заповнили мобілізованими. Можливо, частину техніки відправили, але не суттєву частину», - сказав глава Міноборони Литви.

Читайте також: Польща відмежується від Калінінграда загородженням в три ряди

За його словами, загрози для Литви зараз не такі суттєві, оскільки росія кидає усі свої сили на війну в Україні. Однак кажучи про ймовірне поширення війни, Анушаускас висловив думку, що Європі треба готуватися до гіршого. «Я думаю, завжди потрібно готуватися до найгірших сценаріїв. Бо якщо не готуватися, то найгірший сценарій справді справдиться. До речі, не лише військові західних країн, а й політики кажуть, що Балтійські країни мали рацію: "Ми тепер до них прислухаємось". Але тоді ми хочемо, щоб насправді прислухалися, наприклад, щодо допомоги Україні, стосовно важкого озброєння», - наголосив міністр.

Як повідомлялося, Анушаускас заявляв, що у грудні Міністерство оборони Литви забезпечить приблизно 25 тисяч українських військових зимовим одягом на суму понад 2 млн євро.

Фото: Delfi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-