Киргизстан вирішив декомунізувати назви районів Бішкека - дума рф відреагувала погрозами

Киргизстан вирішив декомунізувати назви районів Бішкека - дума рф відреагувала погрозами

Укрінформ
У держдумі попередили Киргизстан про "вихід на шлях України", якщо там почнуть змінювати російські назви районів Бішкека.

Про це напередодні повідомила радіостанція "говорить москва" з посиланням на заступника голови міжнародного комітету нижньої палати російського парламенту Світлану Журову, передає Укрінформ.

Причиною погроз стало бажання політиків Киргизстану декомунізувати та дерусифікувати назви районів Бішкека. Зокрема, з такою пропозицією виступив спікер парламенту республіки Нурлан Шакієв.

Читайте також: Пашинян відмовився підписувати документи на саміті ОДКБ

російський політик назвала заяву Шакієва "першим кроком до повної відмови від російської мови" в Киргизстані та заявила, що "події в Україні теж починалися з цього".

"Це, безперечно, вплине на права росіян у ​​Киргизії, багато з яких там проживають. А потім наступний етап - школи, а потім ще якийсь, і буде, як у Грузії, коли молодь, на жаль, практично не розмовляє російською мовою", - заявила вона.

Читайте також: Киргизстан відмовився від участі в ще одних військових навчаннях ОДКБ

За її словами, це питання, можливо, обговорюватиметься на найвищому державному рівні в рф. Журова заявила, що про заклики Шакієва розкажуть голові кремля путіну, щоб він зробив "зауваження" президенту Киргизстану Садиру Жапарову.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Киргизстан ухвалив рішення скасувати навчання ОДКБ на своїй території. Навчання під назвою "Непорушне братерство-2022" мали пройти на території Киргизстану в жовтні 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-