Пашинян відмовився підписувати документи на саміті ОДКБ

Пашинян відмовився підписувати документи на саміті ОДКБ

Укрінформ
Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян на саміті Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) у Єревані відмовився підписувати проєкти декларації Ради колективної безпеки ОДКБ та документа про спільні заходи щодо надання допомоги Вірменії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Радіо Азатутюн.

«Відсутність з боку ОДКБ чіткої політичної оцінки ситуації та неприйняття вищезгаданого рішення може означати не лише відмову ОДКБ від союзницьких зобов'язань, а й інтерпретуватися Азербайджаном як зелене світло з боку ОДКБ для подальшої агресії проти Вірменії. А це суперечить не лише букві, а й духу та змісту основних документів ОДКБ», - заявив Пашинян на засіданні РКБ ОДКБ.

За його словами, поданий до підписання проєкт декларації ОДКБ про допомогу Вірменії недостатньо доопрацьований, і він не готовий «у цьому вигляді підписати ці документи».

У свою чергу, Олександр Лукашенко сказав, що вірменська сторона запропонувала поправки до документа, «але ми вирішили не приймати ці два пункти, не заглиблюватись у них».

Зазначається, що у привітальній промові на засіданні Ради колективної безпеки ОДКБ прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян вкотре піддав критиці діяльність цієї військової структури. Наголосивши, що ОДКБ не підтримала Вірменію, Пашинян зазначив, що Вірменія за одну ніч підтримала Казахстан, що дозволило Астані уникнути внутрішньодержавного хаосу.

Читайте також: У Єревані протестували проти ОДКБ та приїзду путіна на саміт організації

Влада Вірменії стверджує, що внаслідок збройних сутичок у вересні на кордоні азербайджанські військові зайняли частину вірменської території. У Баку це заперечують, вказуючи на те, що кордони між країнами не демарковано.

Після цього офіційний Єреван звернувся за військовою допомогою до росії, до ОДКБ та до Ради Безпеки ООН. ОДКБ з метою оцінки ситуації надіслала до Вірменії місію, питання допомоги обговорюється.

Членами ОДКБ є росія, Вірменія, білорусь, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-