У Єревані протестували проти ОДКБ та приїзду путіна на саміт організації

У Єревані протестували проти ОДКБ та приїзду путіна на саміт організації

Укрінформ
Напередодні завтрашнього саміту ОДКБ (Організації договору про колективну безпеку) у Єревані - столиці Вірменії - опозиційна партія «Національно-демократичний полюс» сьогодні провела акцію протесту.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на «Радіо Азатутюн».

Учасники ходи, яка розпочалася біля пам’ятника Гарегіну Нжде, скандували антиросійські гасла: «Ворог росія», «Ворог ОДКБ». У телеграм-каналах також поширюють відео, де люди на акції протесту скандують «Слава Україні! Героям слава!» та тримають в руках українські прапори.

Читайте також: Вірменія може вийти з ОДКБ – прем'єр

Члени опозиційної партії заявили, що візит лідерів «ворожих до Вірменії» країн-членів ОДКБ, зокрема президента росії путіна, має отримати гідну протидію. Очікується також приїзд із білорусі самопроголошеного диктатора лукашенка.

Завтра вірменські опозиціонери мають намір знову провести акції протесту.

До слова, це перший візит путіна до Вірменії після 44-денної війни восени 2020 року.

Як повідомлялося в ніч проти 13 вересня на кордоні між Вірменією та Азербайджаном спалахнула інтенсивна перестрілка. За кілька днів у сутичках загинули понад 170 військових з обох боків.

Єреван заявив про «широкомасштабні провокації азербайджанської сторони». Натомість влада Азербайджану підкреслила, що обстріл є «відповіддю на провокацію та диверсію з боку Вірменії».

Читайте також: Киргизстан вирішив відмовитись від проведення навчань ОДКБ

Після цього було досягнуто домовленостей про перемир'я, проте сторони продовжують обстрілювати одна одну.

Міністерство закордонних справ України закликало Азербайджан та Вірменію до політико-дипломатичного врегулювання конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-