Вірменія може вийти з ОДКБ – прем'єр

Вірменія може вийти з ОДКБ – прем'єр

Укрінформ
Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян вважає можливим розвиток подій, коли Єреван припинить своє членство в Організації Договору з колективної безпеки – на тлі загострення конфлікту між Вірменією та Азербайджаном.

Про це він висловився в інтерв'ю Вірменпрес, повідомляє Укрінформ.

"Нещодавно, в результаті контактів із низкою колег з ОДКБ, я зауважив, що в ОДКБ теж фіксують, що певні суспільні настрої у Вірменії дуже швидко розвиваються. У ході розмови навіть було сказано, що є побоювання, що Вірменія вийде з ОДКБ. Я ж сформулював протилежне, моя реакція була такою, що є побоювання, що ОДКБ вийде з Вірменії", - сказав Пашинян.

Він наголосив, що це «не просто гра слів, це дуже серйозний зміст».

За його словами, раніше під час обговорення в ОДКБ питань безпеки він отримував чіткі запевнення, що кордон Вірменії є червоною лінією для ОДКБ.

Читайте також: На вірмено-азербайджанському кордоні знову обстріли: повідомляють про поранених та загиблих

«Коли минулого року відбулися події на ділянках Сотка та Хознавара, ми, природно, звернулися до ОДКБ і отримали дуже дивну відповідь, що кордон не демаркований і не делімітований. Звідси постало питання: у такому разі де проходить ця червона лінія?» - наголосив вірменський прем'єр.

Як повідомлялося в ніч проти 13 вересня на кордоні між Вірменією та Азербайджаном спалахнула інтенсивна перестрілка. За кілька днів у сутичках загинули понад 170 військових з обох боків.

Єреван заявив про «широкомасштабні провокації азербайджанської сторони». Натомість влада Азербайджану підкреслила, що обстріл є «відповіддю на провокацію та диверсію з боку Вірменії».

Читайте також: Франція направить делегацію до Вірменії для оцінки ситуації на кордоні з Азербайджаном

Після цього було досягнуто домовленостей про перемир'я, проте сторони продовжують обстрілювати одна одну.

Міністерство закордонних справ України закликало Азербайджан та Вірменію до політико-дипломатичного врегулювання конфлікту.

Фото: armenpress.am

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-