На вірмено-азербайджанському кордоні знову обстріли: повідомляють про поранених та загиблих

На вірмено-азербайджанському кордоні знову обстріли: повідомляють про поранених та загиблих

Укрінформ
Міністерства оборони Вірменії та Азербайджану в середу, 28 вересня, знову заявили, що країни – попри домовленості - обстрілюють одна одну, у підсумку чого є поранені та загиблі.

Про це інформують вірменське та азербайджанське оборонні відомства, передає Укрінформ.

Як наголосили в Міноборони Азербайджану, "28 вересня приблизно о 18:00 підрозділи збройних сил Вірменії піддали обстрілу з різнокаліберної стрілецької зброї підрозділи Азербайджанської Армії в напрямку Алагеллар Кяльбаджарського району". У підсумку поранено військовослужбовця.

Читайте також: Франція готова сприяти переговорам між Вірменією і Азербайджаном — Макрон

Натомість у Вірменії наголошують на тому, що в цей час саме  "підрозділи Збройних сил Азербайджану відкрили вогонь у напрямку бойових позицій, розташованих у східному напрямку вірмено-азербайджанського кордону, з мінометів і великокаліберної зброї". Загинули три людини.

Станом на 22.00 середи, 28 вересня, ситуація на вірменсько-азербайджанському кордоні відносно стабілізувалася.

Читайте також: Франція направить делегацію до Вірменії для оцінки ситуації на кордоні з Азербайджаном

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 13 вересня на кордоні між Вірменією та Азербайджаном спалахнула інтенсивна перестрілка. За кілька днів у сутичках загинули понад 170 військових з обох сторін.

Єреван заявив про «широкомасштабні провокації азербайджанської сторони». Своєю чергою влада Азербайджану наголосила, що обстріл є «відповіддю на провокацію та диверсію з боку Вірменії».

Читайте також: Блінкен закликав Азербайджан вирішувати проблеми з Вірменією шляхом переговорів

Міністерство закордонних справ України закликало Азербайджан та Вірменію до політико-дипломатичного врегулювання конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-