Іран погрожує розправою кільком канадцям - розвідка

Іран погрожує розправою кільком канадцям - розвідка

Укрінформ
Канадська розвідка розслідує кілька правдоподібних погроз щодо розправи, які отримали канадці від Ірану.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив Ерік Бальзам, речник Канадської служби безпеки й розвідки (CSIS), яка займається збором даних про загрози національній безпеці, пише CBC News.

“На основі достовірних розвідувальних даних, CSIS активно розслідує кілька погроз для життя, які походять від Ісламської Республіки Іран”, - сказав Бальзам.

За його словами, “ці ворожі дії та іноземне втручання підривають безпеку Канади та канадців, а також наші демократичні цінності та суверенітет”.

CBC News наголошує, що CSIS вперше публічно підтвердила наявність розслідувань щодо “летальних погроз канадцям та людям, які проживають у Канаді”, які походять від Ірану.

Читайте також: США запровадили нові санкції проти Ірану через вбивства протестувальників

Родичі жертв катастрофи літака рейсу PS752, які проживають у Канаді, заявляють, що погрози Ірану направлені проти них через опозицію до чинного правлячого у Тегерані режиму.

Як повідомлялося, минулого тижня про “достовірні” погрози Ірану заявив глава британської розвідки МІ5 Кен Маккалум. За його словами, Іран погрожував щонайменше 10 британцям вбивством або викраденням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-