США запровадили нові санкції проти Ірану через вбивства протестувальників

США запровадили нові санкції проти Ірану через вбивства протестувальників

Укрінформ
Уряд США оголосив про запровадження нових санкцій проти представників силового блоку іранського режиму за причетність до насильства, тортур і позасудових убивств протестувальників по всій країні, у тому числі дітей.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США, передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC ввів санкції проти трьох чиновників сил безпеки Ірану через придушення іранським режимом протестів, що тривають по всій країні, включно з курдськими районами», - зазначається у повідомленні.

Обмеження запроваджуються, зокрема, проти високопоставлених посадовців Корпусу вартових ісламської революції, а також правоохоронних сил Ісламської Республіки. Вони звинувачуються у причетності до надмірного застосування сили, позасудових убивств, тортур, відмови в медичній допомозі та насильницьких зникненнях беззбройних протестувальників, у тому числі дітей.

Читайте також: Розвідка Британії вважає, що росія майже вичерпала запаси іранських БПЛА

При цьому підкреслюється, що режим у Тегерані посилив свою агресію проти власного народу й нехтує правами людини та основними свободами своїх громадян, особливо жінок і дівчат.

«Іранський режим вбиває власних дітей, які вийшли на вулиці, щоби вимагати кращого майбутнього. Порушенням, які вчиняються в Ірані проти протестувальників, у тому числі нещодавно в Магабаді, треба покласти край», - заявив у цьому зв’язку заступник міністра фінансів США з питань протидії тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон.

Читайте також: Штати довели причетність Ірану до удару «Шахедом» по танкеру неподалік Оману

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Білий дім заявив, що розглядає можливість застосування нових санкцій проти Ірану через передачу ним бойових дронів росії, пряму участь у атаках по цивільних об’єктах в Україні, а також на тлі повідомлень про можливу передачу технологій рф для виробництва безпілотників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-