Авіапатруль НАТО в Балтії минулого тижня тричі піднімався в повітря

Авіапатруль НАТО в Балтії минулого тижня тричі піднімався в повітря

Укрінформ
Винищувачі місії Балтійського повітряного патрулювання НАТО минулого тижня тричі піднімалися в повітря, в результаті чого було ідентифіковано і здійснено супровід двох російських військових літаків, а також цивільного Boeing-763, який летів у білорусь.

Про це повідомило у понеділок Міноборони Литви, передає Укрінформ.

«14–20 жовтня винищувачі, які виконують функції повітряної поліції НАТО в країнах Балтії, тричі піднімалися в повітря для виявлення та супроводу літаків, які порушили правила польотів у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем», - йдеться у повідомленні.

Інциденти сталися 15, 16 та 17 жовтня.

Читайте також: Зеленський закликав країни НАТО до конкретних дій з реалізації української формули миру

15 листопада авіапатруль НАТО вилетів на перехоплення та супровід цивільного літака Boeing 763, що прямував з Польщі до білорусі, який не підтримував радіозв'язок з центрами керування повітряним рухом Варшави та Вільнюса. Літак летів маршрутом, вказаним у плані польоту, і з включеним радіолокаційним відповідачем.

Читайте також: Авіапатруль НАТО в Балтії за тиждень супроводжував сім військових літаків рф

16 листопада було виявлено російський Су-24, який літав через міжнародний повітряний простір з Калінінградської області рф на основну частину країни і в зворотному напрямку. 17 листопада авіапатруль НАТО вилетів на перехоплення та ідентифікацію, імовірно, літака Су-30СМ рф, який летів подібним маршрутом. Літак летів без увімкненого радіолокаційного відповідача, без плану польоту і не підтримуючи радіозв'язок з Регіональним центром керування польотами (RSVC).

Як повідомлялося, місія Балтійського повітряного патрулювання НАТО здійснюється з баз у Литві та Естонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-