Авіапатруль НАТО в Балтії за тиждень супроводжував сім військових літаків рф

Авіапатруль НАТО в Балтії за тиждень супроводжував сім військових літаків рф

Укрінформ
Винищувачі місії Балтійського повітряного патрулювання НАТО минулого тижня сім разів піднімалися в повітря, в результаті чого було ідентифіковано і здійснено супровід 17 військових російських літаків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Литви.

«20-26 вересня винищувачі, які виконують функції повітряного патрулювання НАТО в країнах Балтії, сім раз ідентифікували і супроводжували військові літаки РФ, які пролітали в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем», - йдеться у повідомленні.

Ідентифіковано і здійснено супровід таких російських літаків, як Іл-20 (тричі), А-50 (двічі), Ту-160 (шість разів), Су-27 (двічі), Су-35 (чотири рази).

Відзначається, що інциденти мали місце 20 вересня (два вильоти; здійснено супровід двох літаків РФ), 21 вересня (три вильоти; здійснено супровід 12 літаків), 22 вересня (здійснено супровід двох літаків), 23 вересня (здійснено супровід 1 літака).

Військові літаки РФ летіли з «основної частини Росії» в Калінінградську область або в зворотному напрямку. При цьому під час прольоту 13 російських літаків не мали плану польоту, летіли з вимкненим транспондером, не підтримуючи зв'язок з Регіональним центром керування польотами.

Читайте також: У НАТО відзначили високий рівень підготовки українських військових моряків

Як повідомлялося, місія Балтійського повітряного патрулювання НАТО здійснюється з баз у Литві та Естонії.

Фото: kam.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-