Нова Зеландія запровадила санкції щодо 22 громадян росії та білорусі через війну

Нова Зеландія запровадила санкції щодо 22 громадян росії та білорусі через війну

Укрінформ
Міністр закордонних справ Нової Зеландії Наная Махута оголосила у понеділок про нові санкції проти громадян росії та білорусі, запроваджені через війну в Україні.

Про це повідомляє пресслужба уряду, передає Укрінформ.

«Нова Зеландія вперше виступила проти можновладців та багатіїв росії, запровадивши санкції проти політичної та економічної еліти у березні цього року, після чого у травні та вересні були введені подальші санкції. Вони зараз спрямовані проти 22 членів еліти, які надають підтримку незаконному вторгненню в Україну і були винагороджені за свою лояльність статками і впливом», - заявила Махута.

Зазначається, що під санкції потрапили доньки путіна Марія Воронцова та Катерина Тихонова, дружина та діти речника кремля Дмитра Пєскова (вже під санкціями), голова Центробанку рф Ельвіра Набіулліна, а також дружина та син олександра лукашенка (вже під санкціями).

Крім того, санкції запроваджені щодо чотирьох юридичних осіб, які мають економічне або стратегічне значення для росії в нафтогазовій, сталеливарній і транспортній галузях, а також у системах радіолокаційного та електронного обладнання.

«Сьогоднішні санкції продовжують демонструвати наше чітке засудження загроз суверенітету України та людських жертв цієї незаконної війни», - заявила глава МЗС Нової Зеландії.

Наразі країна вже запровадила санкції проти понад 1200 фізичних та юридичних осіб рф, а також інші заходи, які призвели до значного скорочення двосторонньої торгівлі з рф.

Читайте також: США ввели санкції проти осіб і компаній, які експлуатували рудники Гватемали в інтересах росії

Як повідомлялося, 20 листопада вперше в історії міністр оборони Нової Зеландії Піні Хенаре відвідав Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-