росія готує провокації на білоруських об'єктах критичної інфраструктури - розвідка

росія готує провокації на білоруських об'єктах критичної інфраструктури - розвідка

Укрінформ
російські спецслужби планують провокації на білоруських об’єктах критичної інфраструктури, зокрема на білоруській атомній електростанції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними розвідки, найближчим часом на території білорусі заплановано проведення низки терактів – штучно спровокованих техногенних катастроф на об’єктах критичної інфраструктури. Місце проведення імовірних «інцидентів» – території, що межують з кордонами країн ЄС та України, зокрема гродненської та брестської областей. Одна з головних цілей – білоруська атомна електростанція «Островець».

«Розробкою та реалізацією «проєкту» займаються російські спецслужби. Натомість, білоруський кдб просто поставлений до відома», - зазначили у ГУР.

Відповідальними за теракти традиційно призначать громадян країн НАТО та України, які начебто будуть перевдягнені у білоруську військову форму.

Наразі підрозділи білоруських кдб, мвс та прикордонних військ вже приведено в стан підвищеної бойової готовності.

Читайте також: росія могла запланувати інцидент аби посварити Україну і Польщу - Моравецький

На думку розробників «проєкту» все це має прискорити втягування білоруської армії у війну в Україні на боці росіян. А також створити необхідну для кремля суспільну думку в білоруському суспільстві.

У ГУР нагадали, що АЕС «Островець» побудовано режимом лукашенка у 2020-му році за російським проєктом і на російські гроші. Міжнародні експерти відзначають, що будівництво відбулось з грубими порушеннями технологічних та екологічних норм. Європейський парламент ухвалив резолюцію щодо безпеки на білоруській атомній електростанції «Островець» та висловив глибоке занепокоєння у зв’язку початком її комерційної експлуатації. Одразу після запуску в роботу на станції відбулось кілька серйозних аварій, які супроводжувались вибухами обладнання.

Як повідомляв Укрінформ, 15 листопада в Міністерстві оборони України заявили, що у разі повторного вторгнення військ російської федерації з території республіки білорусь Сили оборони України розпочнуть вогневе ураження, щойно ворог перетне державний кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-