Ердоган обговорив із путіним зерновий коридор і відновлення перемовин з Україною

Ердоган обговорив із путіним зерновий коридор і відновлення перемовин з Україною

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Ердоган провів телефонну розмову з президентом росії володимиром путіним, обговоривши регіональні питання, особливо турецько-російські відносини, та функціонування зернового коридору.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на директорат з комунікацій адміністрації президента Туреччини.

У ході розмови президент Ердоган подякував путіну за його «конструктивну позицію» щодо продовження на 120 днів Стамбульської угоди щодо експорту зерна.

За словами Ердогана в ході розмови, продовження російсько-української війни збільшить ризики, тому дипломатичні переговори повинні бути відновлені, а контакти керівників російської та американської розвідок у Туреччині відіграють ключову роль у запобіганні неконтрольованій ескалації на полі бою.

Читайте також: В Анкарі вважають зустріч представників розвідслужб США та рф вкладом у глобальний мир

Президент Ердоган також висловив задоволення пропозицією президента рф створити центр природного газу в Туреччині.

«Команди зроблять необхідні технічні, правові та комерційні оцінки, щоб якомога швидше досягти спільних цілей», – зазначив президент Туреччини.

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі 17 листопада Україна, Організація Об‘єднаних Націй і Туреччина домовилися про продовження зернової ініціативи ще на 120 днів.

Читайте також: Ердоган: 11 мільйонів тонн доправленого збіжжя свідчать про важливість «зернової угоди»:

У Стамбулі 22 липня на пропозицію Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний». Перше судно з українським продовольством вийшло з порту Одеси 1 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-