Швеція змінила конституцію, аби посилити антитерористичний закон

Швеція змінила конституцію, аби посилити антитерористичний закон

Укрінформ
Парламент Швеції в середу ухвалив поправку до конституції, яка дозволить прийняти більш жорсткі антитерористичні закони, що є ключовою вимогою Туреччини для схвалення заявки Стокгольма на членство в НАТО.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Euronews.

“Поправка, прийнята 278 голосами в 349-місному парламенті Швеції, дає можливість запровадити нові закони, які “обмежують свободу асоціацій, коли мова йде про асоціації, які займаються чи підтримують тероризм”, - йдеться у повідомленні.

За словами представника постійної комісії парламенту з конституційних питань, яка рекомендувала депутатам схвалити цю пропозицію, внесена поправка дозволить “ширше криміналізувати участь у терористичній організації або заборонити терористичні організації”.

Читайте також: Швеція надасть Україні $287 мільйонів військової допомоги

Експерти кажуть, що нове законодавство полегшить судове переслідування членів Робітничої партії Курдистану (РПК). Зміна набуде чинності з 1 січня.

Як повідомлялося, Швеція та Фінляндія подали заявки на вступ у НАТО на початку цього року у відповідь на вторгнення росії в Україну.

Заявку схвалили 28 із 30 країн НАТО. Наразі Туреччина та Угорщина залишаються єдиними членами Альянсу, які ще не ратифікували заявки Фінляндії та Швеції на вступ у НАТО.

Читайте також: Фінський уряд отримав вотум довіри від парламенту

Туреччина звинуватила дві скандинавські країни у приховуванні груп, які вона вважає терористичними.

Водночас генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на спільній пресконференції з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу в Стамбулі на початку листопада заявив, що Швеція і Фінляндія виконали вимоги, які Туреччина висунула для їхнього вступу в НАТО, і настав час вітати їх в Альянсі. В Анкарі заявили, що Туреччина не схвалюватиме офіційно членство Фінляндії та Швеції у НАТО доти, доки ці дві країни не зроблять необхідних «кроків».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-