Лідер Китаю звинуватив Трюдо у витоку чутливої інформації до ЗМІ

Лідер Китаю звинуватив Трюдо у витоку чутливої інформації до ЗМІ

Укрінформ
Президент КНР Сі Цзіньпін обвинуватив прем'єра Канади Джастіна Трюдо у неналежному поводженні та навмисному витоку чутливої інформації до медіа.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише CBC News.

Зазначається, що дискусія між двома лідерами відбулася у одному з громадських місць на Балі, де вони обоє брали участь у саміті G20.

“Усе, що ми обговорили, було злите газеті. Так робити не належить. Розмова велася не таким чином, якщо з вашого боку присутня щирість”, - сказав Цзіньпін через перекладача.

Читайте також: У Канаді перевірять втручання Китаю у парламентські вибори

Трюдо відповів на це, що обидві країни мають співпрацювати, попри розбіжності.

“Ми віримо у вільний, відкритий та чесний діалог, й продовжимо його мати. Ми й надалі намагатимемося разом працювати конструктивно, але виникатимуть розбіжності й ми мусимо...”, - сказав Трюдо.

Однак лідер КНР перебив його, вказавши на необхідність “спершу створити умови”, після чого двоє лідерів потисли один одному руки та розійшлися.

Читайте також: Сі Цзіньпін на саміті G20 засудив використання продовольства та енергетики як зброї

Зазначимо, що Цзіньпін, вірогідно, мав на увазі оприлюднення офісом Трюдо заяви за підсумками неформального спілкування очільників Канади та Китаю, яке відбулося напередодні. У цьому документі вказувалися теми, про які йшла мова, та зазначалося, хто саме порушив їх. Однією з таких тем було російське вторгнення до України, однак у Трюдо не уточнили, якою була реакція Цзіньпіна.

Згодом на пресконференції Трюдо наголосив, що вважає за необхідне інформувати канадців про дискусії, які веде уряд від їх імені.

“Варто розуміти, що канадці завжди шукатимуть правильний баланс між відкритими дискусіями про непорозуміння та проблеми, й спроможністю водночас працювати конструктивно”, - пояснив прем’єр-міністр Канади.

Читайте також: Канада запровадила санкції проти виробника іранських дронів Shahed

Нагадаємо: відносини Пекіна та Оттави останні кілька років загострилися через неправомірний арешт у Китаї двох канадців та політичні обмеження на торгівлю, які регулярно запроваджує китайська влада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-