США ввели санкції проти іранських пропагандистів

США ввели санкції проти іранських пропагандистів

Укрінформ
Міністерство фінансів США оголосило про введення санкцій проти керівництва та персоналу центральної іранської медіа-корпорації IRIB, відомої як головний пропагандистський орган іранського режиму.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, поширеному в середу Офісом контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США, передає Укрінформ.

«OFAC вводить санкції проти шести високопосадовців іранської державної медіа-корпорації IRIB, яка транслювала сотні зізнань, отриманих під примусом у іранців, осіб з подвійним громадянством та іноземців, затриманих в Ірані»,- зазначається в повідомленні.

Зокрема, IRIB поширювала телевізійні інтерв’ю з родичами людей, які загинули в масових протестах. Їх примушували говорити на камеру, що їхні рідні, начебто, померли випадково, і що влада Ірану не має до цього жодного відношення.

Читайте також: В Ірані винесли другий смертний вирок учаснику антиурядових протестів

Крім того, як підкреслили в Мінфіні США, програми IRIB регулярно поширюють неправдиві й безпідставні звинувачення проти громадян Ірану та іноземців, а також фальсифікують новини для дезінформації та неправдивого звинувачення очевидних ворогів режиму. IRIB також широко співпрацює з органами безпеки та розвідкою Ірану, включно з Міністерством розвідки та безпеки (MOIS) і Корпусом вартових Ісламської революції (IRGC).

Уточнюється, що обмеження запроваджені проти двох «журналістів-допитувачів», директора IRIB, його заступника, керівника міжнародної служби, відповідальної за іномовлення, а також директора з питань планування цієї структури.

Медіа-корпорація IRIB, а також її дочірні компанії перебувають у списку санкцій США з 2013 року як один із основних інструментів режиму в Тегерані, за допомогою якого відбувається масове придушення свободи слова та цензури.

Читайте також: Євросоюз посилив санкції проти Ірану

Як повідомлялося, державний медіа-конгломерат Ірану, корпорація IRIB, має монополію на телевізійні та радіопослуги в країні та відіграє центральну роль у поширенні цензурованої інформації. За інформацією Мінфіну США, IRIB створює, оплачує та поширює пропаганду іранського режиму як всередині країни, так і за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-