Рідні загиблих рейсу МН17 відвідали авіабазу, де зберігають уламки і реконструкцію літака

Рідні загиблих рейсу МН17 відвідали авіабазу, де зберігають уламки і реконструкцію літака

Фото
Укрінформ
У Нідерландах зібралися родичі загиблих рейсу МН17, щоб до дня оголошення рішення суду відвідати авіабазу, де зберігаються усі зібрані на місці трагедії уламки літака, а також його реконструкція.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Гаазі, уламки літака, а також його реконструкція зберігаються на військовій авіабазі Гілзе-Ріен, де у травні минулого року проходило виїзне судове засідання, у справі про збиття рейсу MH17.

“Нідерландці, які є родичами загиблих, а також рідні загиблих з Австралії цього тижня мали змогу вперше відвідати реконструкцію літака рейсу МН17. До Нідерландів прилетіли 100 австралійців. Було багато облич у сльозах, бо люди не готові побачити те, що побачили. Зокрема, можна піднятися сходами і увійти всередину реконструкції і на власні очі побачити понівечені крісла пілотів, тобто те, що від них лишилося. І уявити, що сталося з нашими рідними...Тож ці дні дуже емоційні для нас”, - сказав в ексклюзивному коментарі Укрінформу родич трьох жертв трагедії MH17, член правління фонду “Авіакатастрофа” Антон Котте.

У свою чергу один з адвокатів родичів загиблих рейсу МН17 Петер Лангстраат зазначив, що бачив реконструкцію МН17 вже тричі.

“Я, члени групи правової допомоги та родичі загиблих, загалом близько 140 осіб, відвідали військову авіабазу Гілзе-Ріен, де знаходяться уламки літака. Для мене це було вже втретє, але і досі це залишається дуже вражаючим”, - зазначив він.

Також родичі загиблих з Нідерландів та Австралії відвідали меморіальний комплекс пам'яті жертв трагедії МН17 поблизу аеропорту “Схіпхол”, звідки 17 липня 2014 року вилетів пасажирський літак рейсу МН17.

Біля меморіалу також були висаджені 298 дерев, які символізують жертв трагедії. Біля кожного дерева – табличка з іменем та пташка.

“Дерева стали більшими - це гарний меморіал. Важливо, що ми завжди чуємо літаки тут. Я буду завтра в суді. Я намагаюся не очікувати занадто багато, але дуже важливо, щоб ми почули правду. Протягом останніх років ми чули дуже багато брехні та дезінформації від росії”, - каже Джейн Малкольм з Австралії, мати якої загинула у трагедії МН17.

Варто зазначити, що сьогодні з самого ранку не припиняється потік людей біля меморіального комплексу, які спеціально приїхали в Нідерланди, щоб вже завтра почути рішення суду.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах у судовому комплексі “Схіпхол”, що біля Амстердама, суд у справі MH17 оголосить вирок 17 листопада 2022 року о 13:30 за місцевим часом щодо всіх чотирьох осіб.

Читайте також: Жоден із підозрюваних у справі МН17 не з’явиться в суді - адвокат родичів загиблих у катастрофі

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на тимчасово окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

19 червня 2019 року слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування ЗРК "Бук". Це колишній офіцер фсб, колишній "міністр оборони" так званої "днр" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник гру генштабу збройних сил рф, глава "гру днр" Сергій Дубинський, підполковник гру Олег Пулатов (усі - громадяни рф), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці "днр".

Окружний суд Гааги у березні 2020 року розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-