В Ірландії висміяли російські санкції проти лідерів країни

В Ірландії висміяли російські санкції проти лідерів країни

Укрінформ
Представники ірландської влади саркастично прокоментували введення санкцій проти політичних лідерів країни російською федерацією.

Про це повідомляє Politico, передає Укрінформ.

Повідомляється, що російське мзс сьогодні заявило про введення санкцій проти майже всієї політичної верхівки Ірландії, заборонивши в’їзд до рф прем'єр-міністру Міхалу Мартіну, його заступнику Лео Варадкару, голові нижньої палати парламенту Шону ОʼФорілі, міністру закордонних справ та оборони Саймону Ковені, міністру юстиції Хелен Макінті, міністру фінансів Паскалю Донох'ю, а також низці сенаторів та депутатів нижньої палати парламенту, загалом включивши до санкційного списку 52 особи.

Це рішення у москві пояснили «агресивною антиросійською пропагандистською кампанією» Ірландії та «русофобською істерією в ірландському суспільстві».

Як повідомляє Politico, представники ірландського прем’єра Міхала Мартіна та його заступника Лео Варадкара заявили, що жоден із них і не збирався відвідувати росію «у будь-якому випадку».

Зазначається, що сам Мартін під час виступу в парламенті прокоментував новину про заборону в’їзду до росії з посмішкою, сказавши: «Я не думаю, що мене колись раніше піддавали санкціям». Він також назвав антиірландську заяву мзс рф «частиною широкої пропагандистської війни, яку веде росія».

Водночас депутат ірландського парламенту Ніл Річмонд запропонував вислати російського посла та закрити «підозріло велике посольство, яке багато хто розглядає тут як російську базу в ЄС для шпигунства, стеження та операцій впливу в соціальних мережах».

«Ірландія повинна перекрити цей постійний канал дезінформації та агресії з боку цих так званих дипломатів», - зазначив він.

Читайте також: Ірландія виступає за швидкий вступ України до ЄС

Як повідомляв Укрінформ, раніше прем’єр-міністр Ірландії Міхал Мартін заявив, що дії росії з проведення на окупованих територіях України псевдореферендумів є грубим порушенням Статуту ООН і свідчать про те, що рф поводиться, як «держава-вигнанець».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-