Білий дім оприлюднив деталі розмови Байдена і Дуди

Білий дім оприлюднив деталі розмови Байдена і Дуди

Укрінформ
Сполучені Штати запропонували підтримку польській стороні в розслідуванні вибуху, що стався у вівторок на сході Республіки Польща, який, за попередніми повідомленнями ЗМІ, могла спричинити російська ракета.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому за результатами телефонної розмови двох лідерів, повідомляє Укрінформ.

«Президент Дуда описав поточну оцінку Польщею вибуху, який стався у східній частині країни біля кордону з Україною. Президент Байден запропонував повну підтримку та допомогу Польщі в розслідуванні з боку США», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Байден і Дуда провели телефонну розмову – канцелярія президента РП

Крім того, глава Білого дому висловив співчуття родинам загиблих та підтвердив тверду відданість Сполучених Штатів союзництву в Північноатлантичному альянсі.

«Обидва лідери заявили, що вони та їхні команди повинні підтримувати тісний зв’язок, аби визначити наступні відповідні кроки в процесі розслідування»,- зауважили в адміністрації президента США.

Читайте також: Байден просить Конгрес виділити понад $37 мільярдів екстреної допомоги Україні - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, у польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства, неподалік від українського кордону, внаслідок вибуху у вівторок загинуло двоє людей. Інцидент стався біля зерносушарки близько 15:40 за місцевим часом.

Читайте також: Польща офіційно підтвердила вибухи у Люблінському воєводстві та смерть двох людей

Західні ЗМІ із посиланням на джерела у розвідувальних органах повідомили, що інцидент міг статися внаслідок того, що дві російські ракети перетнули простір Польщі поблизу кордону з Україною.

Речник польського уряду Пьотр Мюллер звернувся до польських ЗМІ з проханням не поширювати неперевірену інформацію та дочекатися офіційних повідомлень.

15 листопада росія здійснила масовану ракетну атаку проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-