Євросоюз на рівні глав МЗС обговорить із Тихановською ризики втягування білорусі у війну

Євросоюз на рівні глав МЗС обговорить із Тихановською ризики втягування білорусі у війну

Укрінформ
Міністри закордонних справ країн Євросоюзу сьогодні зустрінуться з лідером білоруської опозиції Світланою Тихановською, аби обговорити внутрішньополітичну ситуацію у країні та ризики прямого залучення білоруської армії у розв'язану росією війну проти України.

Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель перед початком засідання Ради міністрів ЄС у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми будемо мати зустріч із пані Тихановською. Вона запрошена до зустрічі з учасниками Ради як представниця білоруської опозиції, щоб розповісти нам про ситуацію в білорусі,... а також про ступінь залучення білоруської армії у цю війну. Це дуже нас хвилює. Очевидно, що вони надають стільки допомоги (росії - ред.), скільки путін вимагає від білоруського «лідера». Водночас поки що немає свідчень прямого залучення білоруських військ», - сказав Боррель.

Він зауважив, що європейська сторона має знати про внутрішньополітичну ситуацію в білорусі та долю тисяч політичних в’язнів у білорусі.

За словами Борреля, ЄС наразі приділяє велику увагу подіям в Україні, але при цьому не випускає з поля зору розвиток подій у рб та підтримує контакт із білоруською опозицією.

Читайте також: Участь білорусі у війні: у Тихановської кажуть, що опозиція готова обговорювати відшкодування Україні

«Ми приділяємо цьому стільки уваги, скільки потрібно, і робимо все, що можемо. Ми надаємо багато уваги Україні, але це не єдине питання. Йдеться не лише про війну. Важливо розуміти, що відбуватиметься далі (після її завершення – ред.)», - зауважив Боррель.

Як повідомлялося, у Брюсселі розпочинається дводенне засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС.

Сьогодні відбудеться зустріч на рівні міністрів закордонних справ, завтра – за участю міністрів оборони країн-членів ЄС, у якій, як очікується, у режимі телеконференції візьме участь міністр оборони України Олексій Резніков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-