Бундестаг продовжив строк роботи АЕС до квітня 2023 року

Бундестаг продовжив строк роботи АЕС до квітня 2023 року

Укрінформ
Німецький Бундестаг у п’ятницю продовжив час роботи трьох останніх діючих атомних електростанцій у Німеччині – «Емсланд», «Ісар-2» і «Некарвестхайм 2» –до 15 квітня 2023 року.

За внесення відповідної поправки до закону про атомну енергію, як повідомляє кореспондент Укрінформу, проголосували 375 депутатів з 661, які взяли участь у поіменному голосуванні, не підтримали подання уряду 216 народних обранців, утрималися – 70.

Метою поправки є зберегти генерувальні потужності в Німеччині та зробити позитивний внесок у безпеку енергопостачання в цілому.

«Під час кризи, викликаної війною в Україні, федеральний уряд вирішив дозволити трьом німецьким атомним електростанціям продовжити роботу, щоб стабілізувати енергопостачання в Німеччині», - заявила федеральний міністр навколишнього середовища Штеффі Лемке («Зелені») на початку дебатів. За її словами, три АЕС могли б зробити внесок у те, щоб німці спокійно пережили зиму. Але водночас міністр чітко заявила, що поступова відмова від ядерної енергетики не буде поставлена ​​під питання.

Однопартієць Лемке і парламентський державний секретар у її міністерстві Крістіан Кюн зазначив, що окрім енергетичної кризи, спровокованої російською війною проти України, криза на французьких АЕС також є підставою дозволити німецьким атомним електростанціям продовжувати працювати протягом обмеженого періоду часу.

Опозиційний блок ХДС/ХСС зі свого боку закликав продовжити роботу АЕС до кінця 2024 року, одна ця пропозиція була відхилена.

Читайте також: ЄС за певними напрямками залежить від Китаю більше, ніж від російського газу – Боррель

Нагадаємо, згідно з попередніми планами, останні 3 АЕС Німеччини мали зупинитися до кінця цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-