Суд зобов’язав пілотів Kenya Airways припинити страйк

Суд зобов’язав пілотів Kenya Airways припинити страйк

Укрінформ
У вівторок трудовий суд Кенії зобов’язав пілотів авіакомпанії Kenya Airways відновити роботу до 9 листопада, намагаючись припинити страйк, через який тисячі пасажирів залишилися в одному з найважливіших авіаційних вузлів Африки.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Члени Кенійської асоціації пілотів авіаліній — профспілки, яка представляє близько 400 пілотів перевізника — оголосили страйк у суботу після того, як не змогли вирішити суперечку щодо їхніх пенсійних внесків і врегулювання відстрочених виплат.

У вівторок суддя кенійського суду з питань праці та зайнятості наказав пілотам “безумовно” відновити виконання своїх обов’язків 9 листопада о 6-ій ранку за місцевим часом.

Читайте також: Авіакомпанії у Греції скасовують рейси через загальний страйк

Також суд заборонив керівництву авіакомпанії притягувати до дисциплінарної відповідальності пілотів, які брали участь у протестах.

Авіакомпанія Kenya Airways привітала вказівки суду та заявила, що виконає їх. Офіційні особи профспілки пілотів не були доступні для коментарів.

Зазначається, що авіакомпанія втрачає від страйку понад два мільйони доларів щодня, крім того, від скасування десятків рейсів постраждали понад 10 тисяч пасажирів.

Kenya Airways, яка майже на 50% належить уряду, раніше заявила, що планує скасувати свої переговори та угоди з профспілкою пілотів, заявивши, що їхній поточний страйк є незаконним і рівнозначним економічному саботажу.

Читайте також: У канадській провінції Онтаріо більшість шкіл закриються через страйк

Профспілка вимагає для своїх членів відновлення регулярних пенсійних виплат, які були припинені у 2020 році з початком пандемії COVID-19, та погашення заборгованості з пенсій. Вона також хоче, щоб перевізник почав виплачувати зарплати, які були відтерміновані під час кризи в галузі охорони здоров’я.

Читайте також: У Німеччині страйкують металурги й працівники електропромисловості

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 8 листопада, авіакомпанії Греції оголосили про скасування внутрішніх і міжнародних рейсів через загальнонаціональний страйк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-