У канадській провінції Онтаріо більшість шкіл закриються через страйк

У канадській провінції Онтаріо більшість шкіл закриються через страйк

Укрінформ
Більшість обслуговуючого персоналу старших та середніх шкіл канадської провінції Онтаріо вийдуть у п’ятницю на одноденний страйк.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише CBC News.

Зазначається, що заняття на один день будуть припинені у 8 з 12 регіонів півдня провінції як у англо-, так і у франкомовних школах, у тому числі найбільшого міста країни - Торонто. Страйк торкнеться сотень тисяч дітей. Хоча профспілка вчителів не бере участі в страйку, школи усе одно будуть вимушено закриті, оскільки їх безпечна робота без обслуговуючого персоналу неможлива.

Читайте також: У Німеччині страйкують металурги й працівники електропромисловості

Освітяни вимагають підвищення оплати на понад 11% та покращення умов праці. Натомість уряд готовий підняти їм зарплату лише на близько 2%. Представники профспілки освітян, яка нараховує понад 55 тисяч членів, у середу подали на розгляд уряду свої остаточні пропозиції. Поки невідомо, чи вдасться відновити перемовини та знайти компроміс до п’ятниці.

Уряд уже вніс на розгляд провінційного парламенту законопроєкт, яким пропонується заборонити освітянам страйкувати через критичну важливість їх роботи для нормального функціонування суспільства. Утім, представники профспілки пообіцяли все одно оголосити страйк, якщо їх умови не буде виконано.

Читайте також: У Франції профспілки готують страйк в аеропорту Париж-Бове

Як повідомляв Укрінформ, у Німеччині в ніч проти суботи, 29 жовтня, розпочалися попереджувальні страйки працівників низки підприємств металургії та електропромисловості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-