У Німеччині страйкують металурги й працівники електропромисловості

У Німеччині страйкують металурги й працівники електропромисловості

Фото, відео
Укрінформ
У Німеччині у ніч проти суботи, 29 жовтня, розпочалися попереджувальні страйки працівників низки підприємств металургії та електропромисловості.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Зазначається, що кількагодинні страйки проходять на шести підприємствах у федеральній землі Північний Рейн - Вестфалія. Серед них - компанія apt Extrusions з міста Монгайм-на-Рейні, що займається обробкою металу, фірма Thyssenkrupp Hohenlimburg у Гаґені, а також завод з виробництва побутової техніки Miele у Білефельді.

У землі Нижня Саксонія у страйку беруть участь працівники компанії Clarios Varta Hannover GmbH у Ганновері та підприємства Lear Corporation GmbH у місті Берзенбрюк. У землі Баден-Вюртемберг призупинити роботу має намір персонал фірми Kolbenschmidt, що постачає комплектуючі для автопромисловості.

Читайте також: Німецька авіакомпанія Eurowings скасовує сотні рейсів через страйк пілотів

Загалом у страйках, за даними профспілки IG Metall, що ініціювала акцію, беруть участь кілька сотень людей.

Профспілка IG Metall вимагає підвищення зарплат 3,9 мільйона працівників металургійної та електроіндустрії на 8 відсотків на 12-місячний термін. Зазначається, що це найвища вимога профспілок у цій галузі з 2008 року.

Натомість працедавці запропонували одноразові виплати у розмірі трьох тисяч євро та підвищити зарплати строком на 30 місяців на поки що не вказану суму.

Три раунди переговорів профспілки з об'єднаннями працедавців, які проходили на регіональних рівнях, не дали бажаних результатів.

Читайте також: У Франції профспілки готують страйк в аеропорту Париж-Бове

Наступний раунд переговорів заплановано на 8 листопада.

Як повідомлялося, дочірня компанія німецької національної авіакомпанії Lufthansa – Eurowings – скасувала сотні рейсів 17-19 жовтня через страйк пілотів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-