Німецька авіакомпанія Eurowings скасовує сотні рейсів через страйк пілотів

Німецька авіакомпанія Eurowings скасовує сотні рейсів через страйк пілотів

Укрінформ
Дочірня компанія німецької національної авіакомпанії Lufthansa – Eurowings – оголосила про скасування сотні рейсів 17-19 жовтня через страйк пілотів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на DPA.

У компанії прогнозують, що з 400 рейсів, запланованих на 17 жовтня, буде виконано лише 230 рейсів. Водночас Eurowings сподівається виконати більш ніж половина рейсів, запланованих на вівторок та середу, оскільки австрійська філія авіакомпанії Eurowings Europe не бере участі у страйку.

Страйк також не зачепить авіакомпанію Eurowings Discover, яка обслуговує Франкфурт і Мюнхен. Частину рейсів планується виконувати із використанням літаків компаній-партнерів.

Читайте також: Turkish Airlines продовжила скасування рейсів в Україну до кінця року

Профспілка Vereinigung Cockpit (VC) закликала пілотів припинити роботу з півночі понеділка по середу. Пілоти вимагають поліпшення умов праці. Але роботодавець поки що не зробив задовільної пропозиції щодо колективних переговорів.

Це вже другий страйк пілотів Eurowings за півтора тижня.

Читайте також: KLM скасувала ще понад 40 рейсів через завантаженість аеропорту «Схіпгол»

У Eurowings заявили, що список рейсів, доступних у вівторок і середу, буде опублікований, щойно стане відомо, скільки пілотів вийде на роботу попри страйк. Пасажирам пропонують постійно перевіряти статус рейсу на сайті авіакомпанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-