Авіакомпанії у Греції скасовують рейси через загальний страйк

Авіакомпанії у Греції скасовують рейси через загальний страйк

Укрінформ
Основні авіакомпанії Греції оголосили про скасування внутрішніх і міжнародних рейсів, а також зміни в розкладі на середу через загальнонаціональний страйк.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на АР.

Очікується, що 24-годинний страйк, оголошений профспілками приватного та державного секторів, призведе до зупинення більшості сервісів у всій країні та порушення роботи громадського транспорту у великих містах.

Зокрема, Aegean Airlines та її дочірня компанія Olympic Air оголосили про скасування 50 внутрішніх рейсів, а також внесли зміни у розклад для ще 42 рейсів, переважно міжнародних.

Читайте також: У канадській провінції Онтаріо більшість шкіл закриються через страйк

Узяти участь у страйку в середу планують і авіадиспетчери, зупинивши роботу на шість годин - з 10:00 до 16:00 за місцевим часом.

Очікується, що члени профспілок цивільної авіації візьмуть участь у 24-годинному страйку.

Крім того, афінське метро працюватиме лише близько шести годин у середу. Автобуси мали курсувати 12 годин, починаючи з 9-ї, однак усі ранкові та пізні вечірні рейси були скасовані. Також не працюватиме таксі - з 6-ї ранку середи до ранку четверга.

Пороми до та з грецьких островів будуть залишатися у портах з опівночі вівторка до опівночі середи.

Як зазначається, профспілки вимагають підвищення мінімальної заробітної плати, яка наразі становить трохи більше 700 євро на місяць для найманих працівників, та зниження податків.

Читайте також: У Франції профспілки готують страйк в аеропорту Париж-Бове

"Працівники нашої країни, як у державному, так і в приватному секторах, борються з високими цінами, які душать домогосподарства та громадян", - йдеться у заяві конфедерації профспілок державних службовців ADEDY.

Також наголошується на високій вартості електроенергії, палива та основних товарів.

Як повідомлялося, 4 листопада через масштабний страйк обслуговуючого персоналу старших та середніх шкіл канадської провінції Онтаріо більшість шкіл провінції припинили роботу або вимушено перейшли на дистанційний режим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-