Кліматична трансформація ускладнюється агресією рф проти України - Дуда

Кліматична трансформація ускладнюється агресією рф проти України - Дуда

Укрінформ
Кліматична трансформація зараз ускладнена злочинною агресією росії проти України, що призвело до величезних людських втрат і завданню шкоди навколишньому середовищу.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда під час виступу на Кліматичній конференції ООН СОР27 у Єгипті, передає кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні наша трансформація значно ускладнена, зокрема, внаслідок злочинної агресії росії проти України, яка призвела до величезних людських втрат, шкоди інфраструктурі, економіці та навколишньому середовищу, за що російські винуватці мають нести відповідальність і компенсувати втрати”, - підкреслив Дуда.

Читайте також: ЄС укладає нові угоди у сфері виробництва «зеленої» енергетики з Єгиптом, Казахстаном та Намібією

За його словами, наслідком російської агресії є кризи та величезні витрати, які можуть затримати кліматичну трансформацію та досягнення поставлених цілей. Він додав, що агресія москви також призвела до додаткових викидів в атмосферу, що перевищують щорічні викиди в атмосферу багатьох країн, які розвиваються.

“Ми маємо на все це жорстко реагувати, насамперед дбаючи про людей, наших співгромадян та споживачів енергії. Ми повинні забезпечити якнайшвидшу відсіч російській агресії шляхом посилення підтримки України, тиску на росію та зусиль щодо досягнення незалежності від її енергоносіїв”, - наголосив президент РП.

Читайте також: Не може бути ефективної кліматичної політики без миру на землі - Зеленський

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-