У Польщі заявляють про почастішання спроб нелегального перетину кордону з білоруссю

У Польщі заявляють про почастішання спроб нелегального перетину кордону з білоруссю

Укрінформ
У Польщі останнім часом спостерігають активізацію спроб нелегально перетнути кордон з боку білорусі мігрантами з Близького Сходу та Африки.

Про це заявив журналістам у вівторок голова Бюро національної безпеки (BBN) Польщі Яцек Сєвєра, передає кореспондент Укрінформу.

“Наразі ми спостерігаємо збільшення частки нелегальної міграції на кордоні між Польщею та білоруссю. За останній місяць ця міграція очевидно активізувалася”, - сказав Сєвєра.

За його словами, занепокоєння викликають ознаки налагодження повітряного сполучення між Калінінградом і країнами Близького Сходу та Африки. Голова BBN зауважив, що торік це передувало використанню мігрантів для створення міграційного тиску з боку білорусі на Польщу та країни Балтії.

Сєвєра також зауважив, що будівництво загородження і системи моніторингу на кордоні з Калінінградською областю є сигналом для росії, що Варшава розуміє ризики, пов’язані з можливим використанням мігрантів як заручників у гібридних діях проти Польщі.

Читайте також: МВС Польщі про загородження з Калінінградом: Діємо на випередження

Як повідомлялося, міністр оборони Польщі Маріуш Блащак нещодавно повідомив про початок будівництва загородження на кордоні з рф після рішення про відкриття авіарейсів до Калінінграда з країн Близького Сходу та Африки. Тимчасове загородження матиме три ряди колючого дроту, буде 2,5 метра заввишки і три метри завширшки. Польща також встановить систему відеомоніторингу та фіксації руху.

Польща та країни Балтії торік звинуватили білорусь та рф у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку на кордоні. У липні цього року РП завершила будівництво на кордоні з білоруссю загородження протяжністю 186 кілометрів і заввишки 5,5 метра.

За минулу добу 64 нелегальні мігранти намагалися перетнути білорусько-польський кордон. Від початку листопада Прикордонна служба Польщі зафіксувала 550 спроб нелегальних мігрантів перетнути кордон, у жовтні їх було 2,5 тис.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-