США викрили та покарали мережу підтримки ІДІЛ у Південній Африці

США викрили та покарали мережу підтримки ІДІЛ у Південній Африці

Укрінформ
Міністерство фінансів США оголосило про введення санкцій проти понад десятка осіб та організацій у Південно-Африканській Республіці (ПАР), які забезпечували фінансову допомогу й матеріальну підтримку терористичному угрупованню ІДІЛ у регіоні.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США, оприлюдненому в понеділок, передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC запровадив санкції проти чотирьох членів осередку ІДІЛ, що діють у Південно-Африканській Республіці, які надавали технічну, фінансову чи матеріальну підтримку терористичному угрупованню. Мінфін США також ввів обмеження проти восьми компаній, які перебувають у власності, під контролем або безпосередньо керуються особами із цього осередку ІДІЛ»,- зауважується в повідомлені.

Зазначається, що ІДІЛ продовжує розширювати свою терористичну мережу по всьому Африканському континенту, що підтвердив звіт Ради Безпеки ООН, представлений ще в липні.

У цьому зв’язку заступник міністра фінансів з питань протидії тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон наголосив, що США як частина Глобальної коаліції протидії ІДІЛ продовжуватимуть співпрацювати з ПАР. Результатом такої взаємодії має стати позбавлення ІДІЛ можливостей використовувати економіку країни для збору та переміщення коштів, спрямованих на підтримку філій і мереж ІДІЛ.

Читайте також: ЄС обіцяє нові санкції, якщо Іран і далі постачатиме росії дрони чи інше військове обладнання

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця Євросоюз продовжив обмежувальні заходи проти терористичних організацій Ісламська держава та Аль-Каїда на наступний рік. Ці обмеження доповнюють санкції проти цих угруповань, що були запроваджені Радою Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-