Євросоюз зреагував на останні ракетні запуски КНДР

Євросоюз зреагував на останні ракетні запуски КНДР

Укрінформ
Євросоюз засуджує останні ракетні запуски, які проводить Північна Корея, та вимагає від неї відмовитися від усієї зброї масового знищення, у тому числі ядерної.

Про це йдеться в заяві Верховного представника ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозепа Борреля, передає Укрінформ із посиланням на DW.

Як зазначається, в ЄС зауважують, що цього року КНДР запустила "безпрецедентну" кількість балістичних ракет, що є "тривожною ілюстрацією її наміру продовжувати підривати глобальний режим нерозповсюдження".

"Ці дії являють собою небезпечну ескалацію неодноразового порушення КНДР резолюцій Ради Безпеки ООН", - наголошується в заяві.

За словами Борреля, така поведінка становить серйозну загрозу для всіх держав та підриває міжнародний і регіональний мир і безпеку, а тому вимагає рішучої відповіді міжнародної спільноти.

Читайте також: КНДР випустила близько 80 артилерійських снарядів по морській прикордонній зоні

"ЄС закликає всі держави ООН, особливо членів Ради Безпеки, забезпечити повну реалізацію санкцій, щоб запобігти отриманню КНДР матеріалів, знань і фінансів, які підтримують її незаконні програми озброєння", - зазначається в заяві.

Окремо в ЄС наголосили що незаконні дії КНДР не дозволять їй отримати статус держави, що володіє ядерною зброєю, чи будь-який пов'язаний статус відповідно до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї. "КНДР повинна негайно виконати резолюції Ради Безпеки ООН, відмовившись від усієї своєї ядерної зброї, іншої зброї масового знищення, балістичних ракет і існуючих ядерних програм", - зазначає Боррель.

Читайте також: Режим КНДР припинить існувати, якщо застосує ядерну зброю – США й Південна Корея

Зазначається, що Євросоюз також висловив солідарність з Японією й Південною Кореєю та повторив свій заклик до КНДР "припинити агресивні та дестабілізуючі дії", поважати міжнародне право та відновити діалог з усіма сторонами.

Як повідомлялося, Північна Корея у суботу, 5 листопада, запустила чотири балістичні ракети малої дальності у бік Жовтого моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-