Ультраправі Франції обрали собі нового лідера замість Марін Ле Пен

Ультраправі Франції обрали собі нового лідера замість Марін Ле Пен

Укрінформ
Новим президентом французької ультраправої партії «Національне об’єднання», багаторічною очільницею якої була Марін Ле Пен, став один з лідерів партії, 27-річний депутат Європарламенту Джордан Барделла.

Як повідомляє Le Monde, у суботу на з’їзді партії у Парижі за Барделлу, який обіймав посаду тимчасового президента партії, проголосували 84,84% делегатів, передає Укрінформ.

Конкурентом Барделли під час цього голосування був мер Перпіньяна Луї Аліот, який отримав 15,16% голосів делегатів.

Видання зазначає, що Барделла пережив стрімкий підйом, який почався в 2019 році, коли він очолив список «Національного об’єднання» на виборах до Європарламенту, перш ніж перемогти на посаді тимчасового президента партії минулого року.

Ця зміна на чолі партії повинна дозволити Марін Ле Пен зосередитися на Національній асамблеї.

«Вітаю нашого нового президента Джордана Барделлу, якому я сьогодні передаю естафету», – сказала на з’їзді Ле Пен.

Зі своєю промовою новий президент найпотужнішої ультраправої партії Франції виступив на вечірньому засіданні з’їзду.

«Я всім завдячую Марін Ле Пен», — заявив Барделла, вітаючи свою покровительку, яку він згадав після слів про свою матір, назвавши Ле Пен «другою людиною, яка мала найбільше значення» у його житті, повідомляє телеканал BFMTV.

Барделла розкритикував президента Франції Еммануеля Макрона, назвавши країну під його керівництвом «безпілотним літаком». Він чітко визначив курс на наступні президентські вибори, заявивши, що «Національне об’єднання» стане «наступником» Макрона.

Стосовно імміграційної політики - однієї з найголовніших тем у риториці партії — Барделла заявив: «Франція не повинна бути готелем світу».

У контексті несподівано високого результату, який ультраправі отримали на останніх парламентських виборах улітку цього року, зумівши провести до Національної асамблеї 89 депутатів, Барделла передбачає наступні “потужніші хвилі”.

Читайте також: У Франції пропонують запровадити обов’язковий іспит з мови для іммігрантів

Як повідомляв Укрінформ, після завершення парламентських виборів у червні цього року лідер французької ультраправої партії “Національне об’єднання” Марін Ле Пен оголосила, що більше не буде очолювати партію і присвятить себе головуванню у фракції в Національній асамблеї.

Фото: CYRIL BITTON

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-