путін дозволив мобілізувати засуджених ​​за вбивства, грабежі та наркоторгівлю

путін дозволив мобілізувати засуджених ​​за вбивства, грабежі та наркоторгівлю

Укрінформ
президент росії володимир путін підписав поправки до закону про мобілізацію, що скасовують заборону на призов на військову службу з мобілізації громадян з незнятою або непогашеною судимістю за більшу частину тяжких злочинів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє російська служба ВВС.

Відправляти на війну тепер можна буде тих, хто нещодавно відсидів за вбивства, грабежі, розбій та наркоторгівлю.

Наголошується, що до категорії тяжких КК росії відносить злочини, за які можна отримати понад п'ять років позбавлення волі.

У новій редакції статті закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" замість згадки про тяжкі злочини тепер міститься перелік статей КК рф, з незнятою судимістю за якими призивати не можна - злочини проти статевої недоторканності неповнолітнього, а також за "терористичними" та "екстремістськими" статтями.

Читайте також: рф помякшує мобілізацію через строковий призов та невдоволення в суспільствіексперт

Засновник "пвк вагнера" ​​євген пригожин уже довгий час агітує ув'язнених вирушити на війну в Україну. У підписаних путіним поправках йдеться не про них, а про тих, хто вже перебуває на волі, а раніше був засуджений за тяжкий злочин.

Раніше ВВС писала, що заборона стосується сотень тисяч людей - умовно засуджених або звільнених із колоній. Усі вони до погашення судимості повинні залишатися під наглядом влади протягом восьми-десяти років, періодично відмічатися, не залишати місце проживання та дотримуватись різних обмежень.

Як повідомляв Укрінформ, 14 жовтня президент рф володимир путін заявив, що призвано вже 222 тис. осіб, вони знаходяться в частинах, які формуються, 33 тис. з них вже знаходяться в підрозділах, а 16 тис. вже виконують бойові завдання. За його словами, мобілізація завершиться упродовж двох тижнів.

21 вересня путін оголосив мобілізацію у рф, а міністр оборони сергій шойгу повідомив, що в межах часткової мобілізації буде призвано 300 тис. резервістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-