Екоактивісти, які намагалися пошкодити картину Вермера, отримали два місяці в'язниці

Екоактивісти, які намагалися пошкодити картину Вермера, отримали два місяці в'язниці

Укрінформ
У Нідерландах екоактивісти, які атакували картину Вермера “Дівчина з перловою сережкою” в музеї Мауріцгейс у Гаазі, отримали два місяці в'язниці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NOS.

“Кліматичний активіст Воутер М. отримав два місяці в'язниці, з яких один місяць умовно, за те, що притулився головою до картини “Дівчина з перловою сережкою” під час акції в Мауріцгейсі. Другий підозрюваний, Пітер Г., отримав такий самий вирок за зйомку дійства”, - йдеться у повідомленні.

Сьогодні, через шість днів після акції, відбувся суд над двома з трьох підозрюваних.

Воутер М. притулив голову до скла, за яким знаходився всесвітньо відомий твір, інший активіст облив його червоною рідиною, схожою на фарбу, і приклеїв руку до стіни.

Оскільки полотно було за склом, воно не постраждало. Рама та задня панель картини були пошкоджені.

Пізніше відбудеться судове засідання щодо третього затриманого.

Читайте також: У берлінському музеї кліматичні активістки приклеїли себе до скелету динозавра

Як повідомляв Укрінформ, у Гаазі кліматичний активіст намагався приклеїти себе до однієї з найвідоміших картин нідерландського художника Яна Вермера “Дівчина з перловою сережкою”. Його та ще двох кліматичних активістів затримала поліція. Всі троє затриманих мають бельгійське громадянство.

Останнім часом у всьому світі розгорнулася ціла кампанія подібних кліматичних акцій у музеях. Відомі картини кліматичні активісти вимащували їжею або приклеювалися до них. Наприклад, у Німеччині в музеї Барберіні (Потсдам) кліматичні активісти облили картину Клода Моне картопляним пюре.

У Лондоні кліматичні активісти облили супом шедевр Ван Гога за 86 млн євро.

Подібна акція біля відомого в Нідерландах твору мистецтва відбулася вперше.

Більшість цих дій вчиняє група Just Stop Oil. У такий спосіб вони хочуть закликати уряди країн припинити використання викопного палива. Активісти в музеї Мауріцгейс у Гаазі також носили футболки з написом Just Stop Oil.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-