У Латвії обрали нового керівника парламенту

У Латвії обрали нового керівника парламенту

Укрінформ
1 листопада відбулося перше засідання Саейми Латвійської Республіки 14-го скликання, під час якого новим головою парламенту було обрано колишнього віцемера Риги, друга України Едвардса Смілтенса.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на сайт Саейми.

Смілтенс, за якого проголосували 82 депутати зі 100, є представником Об'єднаного списку, політичної сили, яка зайняла друге місце у виборчих перегонах. Його заступниками обрано Занду Калніню-Лукашевицю (партія «Нова Єдність», яка посіла перше місце) та Яніса Грасбергса («Національне об'єднання», третій партнер коаліційних переговорів, які наразі тривають між трьома зазначеними політсилами).

Читайте також: Після введення візових обмежень потік росіян до Латвії скоротився більш як на третину

Сьогодні ж на першому засіданні новообраної Саейми депутати склали присягу.

Посол України і Латвії Олександр Міщенко прокоментував призначення, назвавши Смілтенса, «другом України». Також український дипломат «щиро подякував Спікерці 13-ї Саейми Латвії Інарі Мурнієце за її вагомий внесок у надання з боку Латвійської Держави допомоги Україні в боротьбі з російською агресією». За його словами, під час спільної зустрічі з Мурнієце та Смілтенсом «латвійські політики ще раз підтвердили незмінність позиції Латвії щодо всебічної підтримки України до остаточної перемоги над країною-терористом росією».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-