У Нідерландах захопили будівлю колишнього гендиректора Яндекса

У Нідерландах захопили будівлю колишнього гендиректора Яндекса

Укрінформ
В Амстердамі сквотери зайняли приміщення підсанкційного російського мільярдера, колишнього гендиректора Яндекса Аркадія Воложа.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на nrc.nl.

“На вулиці Vossiusstraat на півдні Амстердама сквотували будівлю російського мільярдера Аркадія Воложа”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зайняли будівлю, бо “проти війни, проти жадібності олігархів і мільярдерів і проти паразитів, які створюють капітал”.

З балкона будівлі висять транспаранти з написом “проти війни і капіталізму”.

Група сквотерів повідомила NRC, що вони перебувають у будівлі з вечора четверга. Це підтверджують і сусіди. Сквотери не хочуть пояснювати, як вони потрапили всередину будівлі та скільки людей перебуває в будівлі.

Читайте також: В Італії арештували майно двох російських олігархів – ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, у власності російського мільярдера Аркадія Воложа, який входить до санкційного списку, досі перебуває будівля в Амстердамі вартістю мільйон євро.

За даними дослідження NRC і De Groene Amsterdammer, Волож, який є засновником Яндекса та власником пов'язаної з ним служби таксі, купив будівлю на вулиці Vossiusstraat в Амстердамі через компанію Paraseven Limited, зареєстровану на Британських Віргінських островах.

Завдяки цій схемі його майно залишилося "непоміченим" командою нідерландських чиновників, які займаються пошуком активів, що належать росіянам із санкційного списку.

Читайте також: Яхта, маєтки та гроші: за кордоном знайшли активи понад 500 осіб, причетних до агресії рф

Однією з причин, чому Волож потрапив до санкційного списку, є те, що пошукова система "Яндекс" цензурувала критичне висвітлення війни та сприяла кремлівській пропаганді. Крім того, на думку ЄС, він підтримує кремль у війні проти України.

Фото: Charlie Ubbens

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-