В Італії арештували майно двох російських олігархів – ЗМІ

В Італії арештували майно двох російських олігархів – ЗМІ

Укрінформ
Фінансова поліція Італії арештувала майно двох російських олігархів в країні у відповідь на вторгнення рф в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

За словами співрозмовників, правоохоронці арештували особняк з парком на мисі Портофіно на березі Лігурійського моря, віллу Альтачіара, а також нерухомість і автомобіль у Римі, що належать Едуарду Худайнатову, колишньому керівнику російського енергетичного гіганта «Роснефть».

Худайнатов був внесений до санкційного списку санкцій ЄС після вторгнення росії в Україну. Його активи оцінюються приблизно в 57 мільйонів євро.

В іншій справі поліцейські заморозили комплексне майно в Сірміоне, місті на озері Гарда на північному сході Італії, вартістю в понад 15 мільйонів євро. Одне з джерел повідомило, що нерухомість належить Григорію Березкіну, голові російської групи прямих інвестицій «Esn».

Читайте також: У Греції розслідують відмивання росіянами грошей через ченців з Афону – ЗМІ

Зазначається, що у березні та квітні Італія конфіскувала вілли та яхти вартістю понад 900 мільйонів євро у багатих росіян, які регулярно приїжджали до країни на відпочинок і купували нерухомість у багатьох престижних місцях. Загальна вартість конфіскованих активів в Італії у російських олігархів становить вже понад 1,7 млрд євро.

Як повідомляв Укрінформ, влада Італії конфіскувала 11 вілл у російського мільярдера та друга президента рф путіна в'ячеслава кантора.

Фото: ANSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-