Канада знову розширила санкції проти Ірану

Канада знову розширила санкції проти Ірану

Укрінформ
Канада запровадила санкції проти деяких посадовців та установ Ірану, винних у порушенні прав людини та дестабілізації міжнародної безпеки.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це оголосили у МЗС Канади.

“До цього санкційного переліку входять чотири фізичні та дві юридичні особи, в тому числі високопосадовці та відомі прибічники режиму. Канада має причини вважати, що ці особи брали участь у грубих і систематичних порушеннях прав людини в Ірані або в шкідливих діях режиму за кордоном”, - йдеться у повідомленні.

У зовнішньополітичному відомстві наголосили, що жорстоке переслідування Іраном протестувальників продовжує порушувати права людини. “Канада не мовчатиме, спостерігаючи за цією агресією, та робить конкретні кроки для реагування на обурливі та дестабілізуючі дії режиму як усередині країни, так і за її межами”, - запевнили у МЗС.

Читайте також: США запровадили санкції проти Ірану через масові репресії й придушення свобод

Підсанкційним особам забороняється в’їзд до Канади, усе їхнє майно та кошти на території цієї країни заморожується.

Нагадаємо, у жовтні Канада тричі розширювала санкції проти Ірану. На початку місяця до санкційного переліку було внесено 25 фізичних та дев'ять юридичних осіб, згодом - ще 17 юридичних та три фізичні, а потім - ще шість фізичних та чотири юридичних. Загалом канадські санкції діють проти понад 265 іранських юридичних та фізичних осіб. Канада ще у 2012-му році визнала Іран державою-спонсором тероризму та розірвала з ним дипломатичні відносини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-