Байден про ядерні погрози путіна: Якщо він не має наміру, чому продовжує говорити про це?

Байден про ядерні погрози путіна: Якщо він не має наміру, чому продовжує говорити про це?

Укрінформ
Президент США Джо Байден висловив скептицизм щодо заяви президента рф володимира путіна про те, що він не має наміру використовувати ядерну зброю в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

Зазначається, що путін у своїй промові в четвер заявив, що росія не погрожувала застосувати ядерну зброю і лише відповіла на ядерний «шантаж» з боку західних лідерів.

«Якщо він (путін - ред.) не має наміру, чому він продовжує говорити про це? Чому він говорить про можливість застосування тактичної ядерної зброї?.. Він дуже небезпечний у своєму підході до цього», - сказав Байден.

Читайте також: У новій оборонній стратегії США найбільшими загрозами названі росія і Китай

Як пише агентство, путін та інші офіційні особи росії протягом останніх тижнів неодноразово заявляли, що москва може використати ядерну зброю для захисту своєї територіальної цілісності. Ці заяви на Заході інтерпретуються як неявні погрози використати її для захисту територій України, захоплених росією.

Раніше в інтерв'ю телеканалу CNN речник Білого дому з питань нацбезпеки Джон Кірбі заявив, що, можливо, рф розглядає можливість застосування так званої «брудної бомби» і створює привід для звинувачення України.

Читайте також: Байден не зустрічатиметься з путіним на саміті G20 - Білий дім

«Вони часто звинувачують інших у тому, що роблять самі або збираються робити. Ось чому ми повинні сприймати це серйозно», - сказав Кірбі про звинувачення з боку путіна.

Водночас Кірбі зазначив, що США не бачать жодних ознак того, що росіяни планують використовувати «брудну бомбу» або навіть готуються до цього.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 27 жовтня, відбулося два засідання Ради безпеки ООН на вимогу росії, на яких вона поширювала свої фейки: щодо нібито військово-біологічної діяльності США в Україні та про підготовку «брудної бомби».

Читайте також: Це стиль росії – звинувачувати Україну у власних злочинах

Постійна представниця США при ООН Лінда Томас Грінфілд заявила, що Україна не займається розробками у сфері біологічної зброї, а США не надають їй допомогу в цьому.

МАГАТЕ на запит українського уряду надішле інспекторів на два об’єкти в Україні для перевірки тверджень росії про нібито підготовку там «брудної бомби».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-