У Сербії сформували новий уряд

У Сербії сформували новий уряд

Укрінформ
Парламент Сербії після дводенних дебатів обрав новий уряд.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

"За новий уряд проголосували 153 депутати, проти – 68", - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, новий уряд очолила Ана Брнабич, яка була премʼєр-міністром минулі чотири роки. Вона є першою жінкою на чолі сербського уряду та першим політичним діячем, який не приховує, що живе у подружжі з жінкою.

Брнабич наголосила, що основним завданням її уряду буде збереження стабільності "в час, коли людству загрожує третя світова війна", а у внутрішньому плані – стабільність енергетичного сектора. Вона також виступила за діалог з Косовом, водночас не уточнивши, про що саме Белград пропонує вести переговори.

Читайте також: Сербія не визнає результати псевдореферендумів в окупованих регіонах України

Повідомляється, що більшість із 28 міністерських посад отримали Прогресивна партія президента Александара Вучича та її партнери по коаліції - соціалісти, лідер яких Івіца Дачич став заступником голови уряду й міністром закордонних справ.

Міністерство внутрішніх справ очолив Братислав Ґашич, який свого часу був керівником Безпеково-інформативної агенції.

Парламентські вибори у Сербії відбулися на початку квітня. Ні президент, ні премʼєр-міністр не відповіли на запитання опозиції, чому коаліція, яка має більшість, шість місяців зволікала з формування виконавчої влади, зазначає видання.

Читайте також: ЄС уважно стежить за контактами між Сербією і росією

Як повідомлялося, 4 вересня президент Александар Вучич заявив, що Сербія не приєдналася до санкцій проти росії, бо та не порушувала її територіальну цілісність.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Белград узгодити політику щодо війни росії проти України з політикою Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-