Сербія не визнає результати псевдореферендумів в окупованих регіонах України

Сербія не визнає результати псевдореферендумів в окупованих регіонах України

Укрінформ
Псевдореферендуми у тимчасово окупованих регіонах України стосовно приєднання до росії не будуть визнані Сербією.

Про це заявив міністр закордонних справ Сербії Нікола Селакович, інформує Укрінформ з посиланням на МЗСкраїни.

“(Визнання псевдореферендумів - ред.) суперечило б нашим національним інтересам та політиці збереження територіальної цілісності й суверенітету, а також відданості принципу непорушності кордонів”, - сказав посадовець.

Як повідомлялося, 20 вересня ватажки «л/днр» і колаборанти на тимчасово захоплених росією територіях Херсонської та Запорізької областей оголосили проведення псевдореферендумів про приєднання до росії. Фейкове «голосування» призначене на 23-27 вересня.

Лідери західних країн заявили, що будь-які російські псевдореферендуми в Україні будуть нелегітимними. Водночас президент російської федерації володимир путін 21 вересня наголосив, що росія визнає результати так званих референдумів.

Читайте також: Україна вимагає терміново скликати Радбез ООН через псевдореферендуми - МЗС

За результатами соціологічного дослідження, проведеного в серпні компанією Active Group на тимчасово захоплених росіянами територіях, більшість респондентів упевнені, що їхня область має бути невід'ємною частиною України, а їхній добробут та безпека значно погіршилися з моменту окупації.

Зокрема, майже 73% респондентів вважають абсолютно необґрунтованими територіальні претензії росії на їхню область. Також 82% опитаних на тимчасово захоплених територіях України відповіли, що не підуть на псевдореферендум, якщо росія проводитиме його в їхньому місті.

Фото: МЗС Сербії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-