Штайнмаєр розповів про враження від візиту в Україну

Штайнмаєр розповів про враження від візиту в Україну

Укрінформ
Федеральний президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр під час візиту до України був шокований воєнними руйнуваннями та розповідями мирного населення.

Як передає Укрінформ, про це Штайнмаєр заявив в інтерв’ю німецькому виданню Tagesschau.

«Все набагато жахливіше, ніж ми собі уявляємо в Німеччині», - заявив німецький президент.

Як відомо, під час візиту в Україну його також застала повітряна тривога, тож він був змушений переховуватися разом з іншими українцями у бомбосховищі.

Штайнмаєр заявив, що, «звичайно, усі, хто вміє думати і співчувати, хоче, щоб бойові дії припинилися». Однак, як наголосив президент ФРН, справедливий мир «не може означати, що захоплення землі в кінцевому підсумку буде скріплено волею перемир’я».

«Це означає, що суверенітет, незалежність і територіальна цілісність України мають бути збережені. Зараз ми ще не в цій точці», - заявив він.

За словами Штайнмаєра, наразі не спостерігаються ознаки можливих мирних переговорів. Він також висловив сумнів, що москва зможе домовитися про мир з Україною і Заходом, з огляду на рішення москви вдертися в сусідню країну, повне ігнорування волі «братнього народу» та порушення міжнародного права.

Як повідомлялося, президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр 25 жовтня вперше з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну відвідав Україну.

У ході візиту він побував на Чернігівщині і передав очільнику Корюківської громади контакти міста, яке може стати партнером. Під час відвідання райцентру було оголошено повітряну тривогу, і за рекомендацією його охорони федеральний президент пішов в укриття, де провів більше як годину разом з корюківчанами.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-