Міністри закордонних справ країн НАТО зустрінуться у Бухаресті наприкінці листопада

Міністри закордонних справ країн НАТО зустрінуться у Бухаресті наприкінці листопада

Укрінформ
Міністри закордонних справ країн Північноатлантичного Альянсу проведуть зустрічі у Румунії 29-30 листопада поточного року.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена на сайті НАТО.

«Зустріч Північноатлантичної Ради (ПАР) на рівні міністрів закордонних справ відбудеться у Бухаресті, Румунія, 29-30 листопада 2022 року. Ця зустріч відбудеться під головуванням генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга», - йдеться у повідомленні.

Повідомлення на сайті НАТО поки не містить інформації про теми обговорення під час зустрічі урядовців країн НАТО.

Читайте також: російські звинувачення України у намірі застосувати «брудну» бомбу є фальшивкою - Столтенберг

Як вже повідомляв Укрінформ, попередня зустріч Північноатлантичної Ради на рівні міністрів оборони, що відбулася у Брюсселі 12-13 жовтня, була присвячена ситуації з безпеки, що склалася в результаті ескалації росією агресивної війни проти України, продовженню допомоги Україні та зміцненню системи стримування й оборони самого Альянсу. В рамках цієї зустрічі відбулася зустріч Контактної групи з допомоги Україні під егідою США, в якій взяли участь більш як 50 країн, включаючи країни НАТО та найближчих партнерів Альянсу.

Нагадаємо, що у 2008 році саме під час саміту у Бухаресті союзники по Альянсу у8хвалили політичне рішення про те, що Україна і Грузія у майбутньому стануть членами НАТО. З того часу Альянс постійно та послідовно підтверджував чинність політики «відкритих дверей», яка дозволяє поширювати зону стабільності та безпеки у Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-