У ЄС створили новий інформаційний ресурс для боротьби з російською дезінформацією

У ЄС створили новий інформаційний ресурс для боротьби з російською дезінформацією

Укрінформ
Європейська служба зовнішніх дій (ЄСЗД) в рамках спецпроєкту «EuvsDisinfo» створила спеціалізований ресурс «Learn» (навчайся – англ.) для журналістів та для всіх, хто прагне захистити себе від фейкових новин та розуміти, як саме працює російська машина дезінформації.

Про це сьогодні у Брюсселі під час брифінгу для преси розповів речник ЄС Пітер Стано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні виповнюється рівно вісім місяців з моменту, коли росія розпочала свою протиправну вбивчу кампанію кровопролиття та руйнації в Україні… Сьогодні також розпочинається глобальний тиждень інформаційної обізнаності медіа. Щоб відзначити цю подію та засвідчити серйозність у боротьбі з дезінформацією, Оперативна група ЄСЗД «Східний Cтратком» створила ще один інструмент, яким всі можуть скористатися, щоб краще розуміти тенденції та захистити себе. Це новий розділ у виданні EUvsDisinfo», який називається «Learn», який пояснює механізми, тактику, наративи, а також розкриває акторів, що долучені до дезінформації та інформаційних маніпуляцій», - сказав Пітер Стано.

Читайте також: Національний тест з медіаграмотності відбудеться 27 жовтня

Він зауважив, що задовго перед початком вторгнення росія розпочала підготовку до агресії проти України, у тому числі – в інформаційному просторі. Протягом минулих 12 місяців Оперативна група ЄСЗД «Східний Cтратком» виявила більше 1200 випадків дезінформації, що були зафіксовані у спеціалізованій базі даних видання «EUvsDisinfo». Створення нового ресурсу у боротьбі з російською дезінформацією є важливим, оскільки російські пропагандисти продовжують кампанію інформаційних маніпуляцій та дезінформації, на багатьох онлайн та оффлайн платформах, та з використанням багатьох мов мовлення.

Очевидно, що наша робота приносить ефект. Невипадково російська влада нещодавно заблокувала та заборонила сайт «EUvsDisinfo», який більше не є доступним на території росії», - сказав речник.

Читайте також: На слуханнях у Європарламенті від рф зажадали негайно зупинити воєнні злочини в Україні

Як повідомлялося, Європейська служба зовнішніх дій з 2015 року з використанням оперативної групи East StratCom Task Force заснувала спеціалізоване видання EUvsDisinfo, головним призначенням якого була визначена протидія кампанії дезінформації, яку російська федерація розпочала проти Європейського Союзу, його країн-членів та проти сусідів ЄС. Це видання викриває факти інформаційних маніпуляцій та дезінформації з боку російських пропагандистів, та підвищує обізнаність європейців щодо таких провокативних дій росії в інформаційній сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-